dinsdag 17 augustus 2010

Chinatown & de klongs; 11:51 AM

Ik was vergeten om te bloggen over vrijdag de 13de!
Die dag zijn we gaan fietsen. Ja ja, je hoort het goed: fietsen door Bangkok. Het kan echt. We moesten heel vroeg opstaan, om half 6 om precies te zijn. Want om 7 uur begon de fietstocht al. Met de taxi reden we naar Chinatown om vervolgens te beginnen met de fietstocht met de gidsen Bobo en Andy (meisje? jongen? geen idee).



Als eerste reden we door Chinatown zelf heen. Kleine steegjes en super druk. Echt heel eng om daar doorheen te fietsen. Mensen zaten 10 centimeter van je af eten te koken. Dat rook af en toe heel lekker maar soms ook echt super vies. We stopten als eerste bij een chinese tempel. Veel kleuren en draken waren er te zien. Ook beelden van koi-karpers en tijgers zag je veel.


De volgende stop was de pier om daar met de fiets op het pontje te stappen. Zo werden we naar de overkant van de rivier gebracht. Door allemaal kleine achterstraatjes reden we richting de rivier. Overal werd je gegroet door de thaise mensen. Hoe hard je ook tegen ze aan was gebotst of hoe veel je ze in de weg stond echt iedereen zwaaide: "Sawat-dee!".
Eenmaal bij de volgende pier aangekomen stapten we met fiets en al op de longtail boot. Via kleine kanalen (klongs) dwars door de armste wijken van Bangkok.


Eenmaal uitgestapt kwamen we terug in de "jungle". Tropische planten en bananen plantages in overvloed. Wel een eng fietspad. Het lag ongeveer een meter hoger dan de grond dus je kon er elk moment vanaf vallen. Vooral in de bocht. Toen kwamen we terecht in de iets rijkere buurt van Bangkok. Fatsoenlijke huizen net zoals in nederland. Net na die wijk gingen we wat met z'n allen eten. Er werd typisch thais eten voorgeschoteld. Super lekker allemaal.



Na het eten weer op de boot. In die klongs zaten allemaal leguanen, echt heel grappig om te zien. Nog een laatste blik op Chinatown en we waren weer aangekomen bij het beginpunt. Echt een geweldige dag vond ik dat.



(voor de route zie: hier)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten